Dünya

Yaklaşık iki hafta süren protestoların ardından Porto Riko lideri istifa etti

Vali Rossello'nun cinsiyetçi ve homofobik söylemlerde bulunduğu ortaya çıkmıştı

25 Temmuz 2019 12:03

Porto Riko'da yaklaşık iki hafta süren dev protestoların ardından Vali Ricardo Rossello 2 Ağustos'ta istifa edeceğini açıkladı. 

Rossello, Facebook üzerinden yayınladığı bir videoda istifa etmesi için "çok fazla talep olduğunu" söyledi ve görevinden ayrılacağını bildirdi. Valinin konutu önünde eylemlerini sürdüren protestocular, açıklamadan sonra kutlamalara başladı. 

Rossello, istifasının ardından ABD'ye bağlı bölgenin valiliğini Adalet Bakanı Wanda Vazquez'in devralacağını açıkladı. Normal şartlarda İçişleri Bakanı Luis Rivera Marin'in vali olması gerekiyordu ancak bakan geçen haftalarda Rossello'yu istifaya sürükleyen skandal sebebiyle görevini bırakmıştı.

The Guardian'ın aktardığına göre geçen hafta birçok bakanın istifa etmesinin ardından Rossello'nun görevini bırakmak zorunda kalması "kaçınılmaz" oldu.

Porto Riko'da protestolar bir 'mesaj skandalı' sebebiyle başlamıştı. Rossello ve 11 başka ismin bulunduğu bir mesaj grubundaki yazışmalar ortaya çıkmış, valinin burada cinsiyetçi ve homofobik ifadeler kullandığı görülmüştü.