Dünya

Yakıt fiyatlarının arttığı Yunanistan'da devlet kanalı, 'araçtan benzin çekme talimatları' yayınladı

Yunanistan’da yıllık enflasyon 1995'ten bu yana ilk kez yüzde 10'un üzerine çıktı

24 Haziran 2022 10:42

T24 Dış Haberler

Yunanistan’da yakıt fiyatlarının arttığı dönemde devlet televizyonunda bir araçtan nasıl benzin çekilebileceğine dair talimatlar gösterilmesi tepki çekti. 

Yunanistan’da devlet kanalı ERT’nin sabah haberlerinde sunucu Costas Stamou, bir araçtan nasıl benzin çekilebileceğini anlatırken “Çok karmaşık bir şey değil. Özel bir boruya da ihtiyacınız yok, balkon hortumu da işe yarar” dedi.

Araçtan benzin çekme talimatlarının ardından aynı programda bir araç tamircisi, bir aracın yakıt tankının nasıl parçalarına ayrılabileceğini gösterdi.

Yakıt fiyatlarının tırmandığı dönemde kanalda gösterilen talimatlar tepki çekti. Twitter’da bir kullancısı “Aklınız başınızda mı? İnsanlara benzin hırsızlığı tüyoları veriyorsunuz?” yazdı. Başka bir kullanıcı ise “Kolayca benzin çalma talimatlarının ardından ERT şimdi de ‘kilit açma ve cüzdan çalma’ taktikleri verecek” yazdı.

Yunanistan'da yakıt fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması sonrası hükûmetten 3 milyon sürücüye 100 Euro’luk "power pass" desteği verilmesi kararı alındı.

Yunanistan’da yıllık enflasyon, Rusya-Ukrayna savaşının enerji ve gıda maliyetlerini artırmasıyla 1995'ten bu yana ilk kez yüzde 10'un üzerine çıktı.