Gündem

Yakın çevresi konuştu: Gezi Davası'nda şerh düşen hâkim, kendi isteğiyle Tokat'a gitmiş

HSK'nın yaz kararnamesinde 33 ilin başsavcıları değişmiş, Kürşad Bektaş da Tokat'a atanmıştı

21 Haziran 2022 07:08

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2022 Yılı Ana Kararnamesi ile 5 bin 426 hakim ve savcının, 33 ilin başsavcısının, 351 yerel mahkeme üyesinin yerleri değişti. Gezi davasında muhalefet şerhi veren tek hâkim olan Kürşad Bektaş'ın İstanbul'dan Tokat'a sürüldüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığı, kendi isteğiyle kente gittiği öğrenildi.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Bektaş'ın yakın çevresi konuştu. Bir sürülme durumunun söz konusu olmadığını, Bektaş'ın bu yıl tayinci olduğunu ve kendi isteğiyle Tokat'a gönderildiğini açıkladı.

Kürşat'ın 4 yıldır birinci bölgede görevli olduğu, kararname ilkeleri çerçevesinde ve talebi doğrultusunda atamasının yapıldığı öğrenildi.

Gezi'de ne demişti?

Bektaş, Gezi dosyasında dinlemelerden başka delilin olmadığını, dinlemelerin de hukuka aykırı kararla yapıldığını vurgulamış, "Üstelik hukuka uygun kabul edilseler bile somut kanıtlarla desteklenmiyor. Dosyada mahkûmiyet için yeterli delil yok. Beraat verilmeli" demişti.

TIKLAYIN -HSK'dan yaz kararnamesi: 33 ilin başsavcıları değişti; Gezi davasında "Delil yok,  beraat verilmeli" diyerek şerh düşen hakim Tokat'a atandı

 

Bu haber detaylı doğrulama ve inceleme altına alındı, haber içeriği teyit edildi...