Yaşam

VR Future, sanal gerçeklikte Türkiye’yi temsil edecek

19 Ağustos 2022 14:30

T24 Yaşam

İstanbul merkezli global sanal gerçeklik şirketi VR Future, 6. Uluslararası VR Ödülleri’nde finale kaldı. VR Future 'yılın yükselen şirketi' kategorisinde Türkiye’yi ilk kez temsil eden şirket olacak.

İstanbul merkezli bir sanal gerçeklik (VR) film yapım ve dağıtım şirketi olan VR Future, Fahad Rehman ve Virgile Mangiavillano tarafından kuruldu. Şirket, Türkiye’nin yanı sıra global bileşenleri ve dünya çapındaki çalışanlarıyla birlikte toplamda 40 kişilik bir oluşuma sahip. Bu oluşum Cannes, Tribeca, Venedik ve Galaxy başta olmak üzere dünyanın prestijli film festivalleriyle çeşitli iş birlikleri içinde. Aynı zamanda Türkiye’den dolaşıma çıkan ve tamamı tükenen ilk NFT projelerinden “VR Future – GENESIS” koleksiyonunun da yaratıcısı. 

Virgile Mangiavillano ve Fahad Rehman

Küresel çapta başarı

VR Future, AIXR (Uluslararası Artırılmış Gerçeklik Akademisi / The Academy of International Extended Reality) tarafından VRDays iş birliğiyle düzenlenen, VR dünyasının Oscar’ları sayılan ve kâr amacı gütmeyen “VR Ödülleri / The VR Awards” dahilinde, "Yılın Yükselen VR Şirketi" (Rising VR Company of the Year) kategorisinde finale kalan 5 şirketten birisi olmayı başardı.

Dünyanın en büyük VR etkinliklerinden olan IMMERSIVE TECH WEEK bünyesindeki ödül töreni ise, bu yılın Aralık ayında Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenecek ve VR Future, küresel ölçekte başarı yakalamış oluşumlar arasındaki yerini alacak. 

10 kişiyi Cannes'a götürecek

Bünyesinde Web2 ve Web3 çalışma disiplinlerini bir arada bulundurarak yoluna devam eden şirket, yapım ve dağıtımın yanı sıra, sanal gerçeklik ve VR filmlerine olan ilgiyi artırmak için çeşitli etkinlikler, festivaller ve sergiler de düzenliyor.

Yakın zamanda Cannes Film Festivali’yle yaptıkları anlaşma doğrultusunda şirket, Genesis NFT sahipleri arasından film yapımıyla ilgilenen 10 kişiyi VR Future davetlisi olarak 2023’teki festivalde ağırlayacak. Şirket, yönetmenlerle tanışma, film atölyeleri, kırmızı halı etkinlikleri ve galalara katılım gibi aktivitelerle, bu alana ilgi duyanlar için paha biçilmez deneyimleri takipçilerine sunacak.