Dünya

Virgin Atlantic uçağı kabinde çıkan yangın sebebiyle Boston'a acil iniş yaptı

VA uçağı aynı gün içinde Boston'a "olağandışı" iniş yapan ikinci uçak oldu

05 Temmuz 2019 10:16

T24 Dış haberler

Londra'dan New York'a bir sefer düzeneleyen 138 numaralı Virgin Atlantic uçuşu uçağın içinde çıkan bir yangın sebebiyle ABD'nin Boston kentine acil iniş yaptı. 

The Guardian'ın aktardığına göre Massachusetts eyalet polisi uçağın içindeki yangının bozuk bir pilli şarj aleti sebebiyle başladığından şüpheleniyor. Polis, acil iniş yapan uçağın içini incelerken iki koltuk arasında tutuşmuş bir şarj aleti buldu. Uçağın kabin ekibi yangını havadayken söndürmeyi başardı. 

Uçaktaki 217 yolcu da araçtan güvenli bir şekilde çıkartıldı. Bir yolcu duman soluduğu gerekçesiyle yapılması gereken tedaviyi olmayı reddetti. 

Virgin Atlantic de yangına neyin sebep olduğunu araştırdıklarını bildirdi ve 138 numaralı uçuşta bulunanlara New York'a gitmeleri için yeni bir bilet vereceklerini açıkladı.

Virgin Atlantic'e ait A330 Airbus perşembe günü Boston Logan Havalimanı'na "olağandışı" iniş yapan ikinci uçak oldu. Erken saatlerde Chicago'dan Boston'a iniş yapan American Airlines uçağı da "acil bir durum" olduğunu bildirmiş ancak sağlam bir şekilde inişini gerçekleştirmişti.