Sağlık

Viral hepatitle mücadele: Berber ve kuaförlere denetim geliyor

Sağlık Bakanlığı kan yoluyla bulaşan hastalıklarla mücadele için protokol hazırlığı yapıyor

30 Temmuz 2019 10:12

Sağlık Bakanlığı, sarılık olarak da bilinen viral hepatitle mücadele için önlemler almaya başladı. Önlemler kapsamında hastalığın bulaşmasını önlemek için berber ve kuaförlere denetim yapılacağını açıkladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu ile protokol yapacaklarını açıkladı.

Türkiye Viral Hepatit Önleme ve Kontrol Programı’nı daha önce açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, hastalığın bulaşmasında önemli rolü olan güzellik merkezleri, berberler, kuaförler, akupunktur, dövme, piercing, kulak delme, vb. yerlerde çalışanların kapısının çalınacağını ve bu kişilerin hastalıkla ilgili farkındalığının artırılacağını duyurmuştu.

Viral hepatitle ilgili Sağlık Bakanlığı harekete geçerken, Twitter’da açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kan yoluyla bulaşan hastalıklarla mücadele için yeni bir adım atacaklarını duyurdu.

Koca, “Berber, kuaför ve güzellik salonlarını temsil eden sivil toplum kuruluşları ile görüşerek, bu işletmelerin hijyen standartlarının, sterilizasyon ve dezenfeksiyon koşullarının belgelenmesi için protokol hazırlıklarımıza başladık” açıklamasında bulundu.

Koca, ilgili dernek, federasyon ve sektör temsilcileri ile bir araya gelerek sertifikalandırma çalışmalarını en kısa sürede hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, “Protokol kapsamında eğitim ve denetimleri hızlandıracağız. Ayrıca Bakanlığımız hijyen ve kalite standartlarını hayata geçiren işletmelere uygunluk sertifikası vereceğiz” bilgisini paylaştı.