Gündem

Verem olduğunu öğrendikten sonra kendini yaktı; kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Alkolün de etkisiyle kendini yakan Müfit Topkan, çevredeki bir vatandaşın müdahalesiyle söndürüldü

02 Ekim 2019 20:45

Aydın'ın Efeler ilçesinde esnaflık yapan evli 2 çocuk babası Müfit Topkan (49), iddiaya göre verem hastalığına yakalandığı için 17 Eylül günü üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. Vücudunda ağır yanıklar oluşan Topkan, iki haftadır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Bir süre önce verem hastalığına yakalandığı için bunalıma giren Topkan, aldığı alkolün de etkisiyle 17 Eylül günü kendini yaktı. Efeler'in İstiklal Mahallesi'nde meydana gelen olaya, çevredeki bir vatandaş işyerinden getirdiği yangın söndürme tüpü ile müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Topkan'ı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Yanık Ünitesi'ne kaldırdı.

Tedavi altına alınan Topkan, daha sonra vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede iki haftadır tedavi gören Topkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Topkan'ın cenazesi öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kemer Mezarlığı'na defnedildi. (DHA)