Spor

Vedat Muriqi, milli takım kadrosundan çıkarıldı

Kosovalı futbolcunun tedavisine kulüpte devam edilecek

12 Kasım 2019 17:36

Fenerbahçe'nin forveti Vedat Muriqi, Kosova Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde Çekya ve İngiltere yapacağı karşılaşmalarda forma giyemeyecek.

Kosova Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Muriqi sakatlığı nedeniyle Çekya ve İngiltere maçlarında oynayamayacak.

Açıklamada, "Oyuncunun bu önemli mücadelelerde takım arkadaşlarına yardımcı olma yönündeki azami çaba ve isteğine rağmen, İsviçre'de alanında uzmanlarla yapılan tıbbi muayene ve istişarelerin ardından oyuncunun maçlarda oynamasının imkansız olduğu belirlendi. Oyuncunun durumundaki olası bir değişiklikte kamuoyunu bilgilendireceğiz" ifadeleri kullanıldı.

"Tedavisine kulüpte devam edilecek"

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada ise "Milli takıma çağrılan Vedat Muriqi, milli takımda yapılan kontrolleri sonrası tedbir amaçlı kadrodan çıkarılmıştır. Kasımpaşa maçında ayak bileğinde dönme yaşayan oyuncunun 4 günde iki maç yapması uygun görülmemiştir. Milli takımda oynamasının sakatlığını ileri götüreceğinden dolayı tedavisine kulüpte devam edilecektir" denildi.