Gündem

Vedat Milor: Fazla masa nedeniyle ikaz ettiğim restoranın çalışanı 'sana ne lan fazla konuşma' diyerek beni denize itti

Milor'un şiddet gördüğü restoranın sahibin Adalar Belediye Meclis Üyesi olduğu öğrenildi

30 Temmuz 2019 11:05

Gastronomi yazarı Vedat Milor, Burgazada'da uğradığı şiddeti Twitter hesabından paylaştı. Sokağa fazla masa koyan bir restoranı uyardığını söyleyen Milor, restoranda çalışan kişinin "Sana ne lan, fazla konuşma" diyerek kendisini denize ittiğini iddia etti. 

Yaşadığı şiddeti anlatan Milor, "Açık biçimde kanuna ve nizama aykırı olan bir uygulamayı ikaz ettiğim için uygulanan bu kaba kuvvet düşündürücü" ifadelerini kullandı. Gittiği restoranla ilgili düşüncelerini kaydetmek için açık bıraktığı bir ses kaydı bulunduğunu söyleyen Milor, restoran çalışanlarına 'hakaret ettiği' iddialarını da yalanladı.

Milor'un Twitter paylaşımları şöyle: 

"Bazı restoranlar fazladan bir masa daha koyup yürümeyi imkansız hale getiriyorlar. Ada Keyf Restoran’ın önünden geçerken benzer bir sorun vardı ve ben de ilgili bir çalışanı ikaz ettim. Ancak çalışan “sana ne lan, fazla konuşma” diyerek beni denize doğru itti. Düşmeme ramak kaldı. Burgazada’da başımdan çok tatsız bir olay geçti. Detaylı paylaşmak istiyorum çünkü bu sorun farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Ada’da rıhtıma yakın restoranlar Belediye’nin çizgidiği sınırları ihlal edip masalarıyla neredeyse geçecek yer bırakmıyor.
@adalarbld

Açık biçimde kanuna ve nizama aykırı olan bir uygulamayı ikaz ettiğim için uygulanan bu kaba kuvvet düşündürücü. Bu restoranın sahiplerinden birinin Belediye Başkan yardımcısı olması iki kere düşündürücü ve üzücü. Geriye doğru denize düşsem boynum kırılabilirdi. Çok üzücü bir olay daha var: Restoran sahipleri benim çalışana hakaret ettiğimi iddia etmiş. Öyle bir şey söz konusu değil tabii ki. Vapurda dönerken gittiğim restoranla ilgili düşüncelerimi ses kaydına aktarıyordum. Allahtan bu açık kalmış. Olan biten her şey orada."

T24'e konuşan Vedat Milor, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ün kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Milor, Gül'ün Adalar'da fazla masaların yarattığı kalabalıkla ilgili belediye olarak rahatsızlığı bildiklerini ve bu konuda çalışmalara başladıklarını söylediğini aktardı. 

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül: Milor'un şiddet gördüğü işletmenin sahibi Belediye Meclis Üyesi 

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, T24'e yaptığı açıklamada, Vedat Milor'un şiddet gördüğü restoranın sahibinin Adalar Belediye Başkan Yardımcısı değil, Belediye Meclis üyesi Fatma Bucak olduğunu söyledi. 

Olayı duyar duymaz Milor'u aradığını söyleyen Erdem Gül, perşembe günü kendisini ziyaret edeceğini aktardı. 

Adalar'la ilgili olarak fazla masaların insanların yürüdüğü yolları engellediği şikayetini değerlendiren Gül, "Burgazada'da iskelenin karşısında yer alan restoranların sınırını zabıtayla çizdiriyoruz. Fakat buna riayet etmiyorlar. Anladığım kadarıyla yaşanan olayda yürüyecek yolu kapatmışlar. Zabıta bu durumlarda ceza yazıyor fakat insanlar maalesef buna uymamaya devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

Yaşanan sorunun sadece belediye ve zabıtayla çözülemeyeceğini söyleyen Gül, insanların da birbirinin yaşam alanına saygı göstermesi gerektiğini belirtti ve ekledi: "Hayatı her açıdan kolaylaştırmak gerekiyor. İnsanlar ekonomik krizde para kazanmak istiyorlar bunu anlıyorum fakat halkın Burgazada'da yürüme alanına saygı göstermeleri gerekiyor"

Erdem Gül, daha sonra Twitter hesabı üzerinden bir mesaj paylaşarak, söz konusu restoran hakkında cezai işlem uygulandığını duyurdu. 

 

İBB yanıt verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milor'un şikayetine yanıt verdi. 

"Vedat Bey'in yaşadığı tamamen denetimsizliğin, günü birlik düşünen işletme zihniyetinin ürünü"

Büyükada sakini, akademisyen Uraz Kaspar yaşananların ardından T24'e yaptığı yorumda, Adalar'da 'sahil şeridi işgaliyle' çok ciddi problemler yaşandığını belirterek, "Normal şartlarda kullanmamaları gereken bir yol ama belediyelerle girdikleri grift ilişkilere nedeniyle buraları işgal etmişler ve ‘işgaliye’ adı altında bir para ödüyorlar" dedi.

Adalar'daki turistik işletmelerin günübirlik turist akınına cevap vermeye odaklandığını, bunun da hizmet kalitesini ciddi anlamda düşürdüğünü kaydeden Kaspar, şöyle devam etti:

"Vedat Milor’un başına gelen de 'normal', hiç şaşırmadım. Ada Belediyesi son bir hafta 10 gündür Emniyet’le birlikte güzel operasyonlar yapıyor, denetimler yapıyor ama Vedat Bey’in yaşadığı tamamen denetimsizliğin, kötü iş gücünün ve günü birlik düşünen işletme zihniyetinin ürünü."

Vedat Milor: Orman kanunlarına ses çıkarmamız gerekiyor