Gündem

Uyuyan kocasını baltayla öldürdükten sonra teslim oldu

Cinayeti işleyen Fazilet Özberk'in polise verdiği ilk ifadede "11 yıldır kahrını çekiyorum" dediği öğrenildi

24 Kasım 2019 11:31

Zeytinburnu'nda sabaha karşı yabancı uyruklu bir kadın, uyuyan kocasını balta ile öldürdükten sonra komşusuna giderek, ondan polis çağırmasını istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri cinayeti işleyen kadını gözaltına alırken, evde bulunan çocuklar da polis eşliğinde çocuk büro amirliğine götürüldü. 

Olay, Zeytinburnu Nuripaşa Mahallesi'nde sabah saat 05:30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zübeyde Hanım Caddesi'nde bulunan 5 katlı bir binanın üçüncü katında yaşayan ve yabancı uyruklu olduğu öğrenilen Fazilet Özberk isimli kadın salonda uyuyan ve eşi olduğu öğrenilen Hasan Özberk'in baş kısmına balta ile vurdu. Aldığı darbelerle kanlar içinde kalan adam ağır yaralandı. 

Polis çağırmak için komşusundan yardım istedi

Olay sonrası bir alt komşusuna inen Özberk, olayı anlatarak komşusundan eve polis çağırmasını istedi. Komşusunun durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler yaptığı incelemede Hasan Özberk'in hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri olay yerinde önlem aldıktan sonra cinayeti işleyen Özberk'in gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Cinayeti işleyen Özberk polise verdiği ilk ifadede "11 yıldır kahrını çekiyorum" dediği öğrenildi. 

Cinayetin işlendiği evin başka odalarında uyudukları öğrenilen iki çocuk da polis ekiplerince evden çıkarıldı. Polis memuru çocukların ellerinden tutarak ekip aracına bindirdi. Evden çıkarılan çocuklar Zeytinburnu Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü. 

Cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu'nda

Polis ekipleri, evde detaylı olay yeri çalışması yapmak için eve girdi. Evdeki tüm delilleri tek tek toplayan polis ekipleri, komşulardan da olay hakkında bilgi aldı. Cenaze, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. (DHA)