Spor

Unvanlarını kaybeden Anthony Joshua: Kaybetmekten sıkıldım

28 Ekim 2021 16:59

WBA, WBO, IBO ve IBF ağır sıklet unvanlarını Oleksandr Usyk karşısında kaybeden Anthony Joshua, yenilgilerden ders çıkarmayı hedeflerken, "Kaybetmekten sıkıldım. Boksu öğrenmeye çalışmaktan sıkıldım" dedi.

25 Eylül’de Ukraynalı Oleksandr Usyk karşısında WBA (Super), IBF, WBO ve IBO ağırsıklet unvan maçında Joshua, rakibine boyun eğdi ve kariyerindeki ikinci mağlubiyeti almış oldu. Olası bir rövanş maçı için Joshua’nın planı ise koç değişikliği. Rakibine savaş ilan eden Joshua, “Kaybetmekten sıkıldım. Boksu öğrenmeye çalışmaktan sıkıldım.” diye konuştu. Joshua'nın açıklamları şöyle:

“Usyk bir sonraki dövüşte kendisini yerde bulabilir çünkü bu bir savaş. Şu anda 12. dünya şampiyonluğu maçıma çıkacağım ve öğrenme sürecim tamamlandı. Artık savaş zamanı. Bunun hakkında konuşurken bile içim kaynıyor, çok kızgınım.”

Uzun süredir Rob McCracken ile çalışan Joshua, geçtiğimiz zamanlarda koçundan ayrılmayacağını dile getirse de bu sözünden dönmüş durumda.

“Ayrıca yeni bir koça ihtiyacım var. Amerika’ya bağlı kalmak istemiyorum. Ben Birleşik Krallık’ta yaşıyorum ve yeni bir koç bulmak için oraya gitmeyeceğim. Rob Litvanya'da, bu yüzden yılda 10 veya 11 ay antrenman yaptığım için belirli noktalarda yeni bir koç bulmam gerekiyor. Bir adım atıp 13 veya 14 dünya şampiyonu yetiştirmiş eğitmenlerden yeni öğretiler almam gerekiyor.”

Koç bulma konusunda geç kaldığını düşünen Joshua, “Keşke bu tarz şeyleri daha erken yapsaydım, fakat şimdi oyunuma yeni şeyler katabilirim.” dedi.