Kültür-Sanat

Ünlü yönetmen Roland Emmerich: Böyle giderse 10 ile 30 yıl içinde bir başka dünya savaşı olabilir

Alman asıllı yönetmen Roland Emmerich

18 Kasım 2019 12:17

Alman asıllı yönetmen Roland Emmerich, yeni bir dünya savaşı yaşanmasından endişe duyduğunu söyledi.

Emmerich "Umarım yeni bir dünya savaşımız olmaz çünkü şu anda öyle görünüyor. Ve eğer böyle devam ederse 10 ile 30 yıl içerisinden yeni bir dünya savaşı olabilir" dedi. 

Ünlü yönetmen Roland Emmerich, yeni savaş karşıtı filmi Midway'i Deutsche Welle’ye anlattı. Şu anda dünya faşizm ve milliyetçilik ideolojilerinde yükseliş olduğunu söyleyen Emmerich, mülteci sorununun da yeni bir savaşa yol açabileceğini ifade etti. 

"Hali hazırda mültecilerin tetiklediği siyasi durum iklim değişikliği gibi ilerlemeye devam ederse 20-30 yıl içinde yüzlerce milyon mülteci olacak. Ve bu kesinlikle bir savaşa yol açabilir çünkü insanlar hayatını savunmaya çalışacak o zaman kendi ülkelerine gelen insanları istemeyeceklerdir" diyen Emmerich, bir zamanlar faşizme karşı savaşmış insanların bulunduğunu, onların demokrasiyi savunduğunu hatırlatmanın kendisi için harika bir şey olduğunu söyledi. 

Daha önce 2012, Kurtuluş Günü, Yıldız Geçidi, Yarından Sonra, Godzilla gibi uzaydan gelen tehlikeleri ya da fantastik öğeleri beyaz perdeye yansıtan Yönetmen Roland Emmerich, yeni savaş karşıtı filmi Midway'de, ABD ile Japonya arasında 1942 yılında yaşanan deniz savaşını anlatıyor.

Emmerich, filmde Amerikan propagandasından kaçındığını ve savaşı yüceltmek gibi bir amacı olmadığını dile getirdi.