Kültür-Sanat

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı etkinlik programı açıklandı

Teması 'Edebiyatımızda 50 Kuşağı' olarak belirlenen fuarda, konu tiyatro, dergicilik ve yayıncılık açısından incelenecek

16 Ekim 2019 19:30

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde "Edebiyatımızda 50 Kuşağı" konusu çerçevesinde gerçekleştirilecek. 

Yurt içi ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek fuar, okurlar için dokuz gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi, çocuk atölyeleri ve imza günleri gibi etkinliklerle açık olacak. 

Onur Yazarı Adnan Özyalçıner

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı onur yazarı Adnan Özyalçıner, fuar süresince yaşamı, eserleri ve kendisinin de bir üyesi olduğu 1950 Kuşağı hakkında düzenlenecek söyleşilerde yer alacak.  Bu etkinlikler kapsamında 2 Kasım’da “50 Kuşağı ve 50 Yıllık Dostluğun Mektupları: Adnan Özyalçıner, Erdal Öz, Kemal Özer” paneli, “50 Kuşağı’nın Doğuşu” söyleşisi ve “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” panelinde yer alacak. 3 Kasım’da ise “Adnan Özyalçıner ile Fotoğraf Eşliğinde Sohbet” söyleşisi yazarın da katılımıyla gerçekleştirilecek.

 
Özyalçıner için TÜYAP tarafından hazırlanan “Mahallem İstanbul” kitabından metinler ve albümünden seçili fotoğraflar kitapla aynı adla düzenlenecek sergide okurlarla buluşacak.

"Edebiyatımızda 50 Kuşağı"

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl “Edebiyatımızda 50 Kuşağı” ana teması kapsamında özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Fuar kapsamında tema çerçevesinde Zeynep Oral “50’li Yıllar ve Tiyatro”, Metin Celâl  “Dergicilikte 50 Kuşağı”, Fahri Aral “Yayıncılıkta 50 Kuşağı” ve Doğan Hızlan  “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” başlıklı etkinlikleri yönetecek.

Girişler 10 TL

Girişin öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu İstanbul Kitap Fuarı’nın giriş ücreti 10 TL olarak belirlendi. Biletler, web sitesi üzerinden ya da fuar gişesinden satışa sunulacak. 

ARTİST 2019 / 29. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak. Fuarın son günü olan 10 Kasım Pazar günü ise 19.00'da kapanacak.