Dünya

Ukrayna'nın Luhansk Valisi: Ukrayna kuvvetleri, Severodonetsk'ten geri çekilmek zorunda kalabilir

"Ordumuz geri adım atmak zorunda kalsa bile kimse şehri terk etmeyecek"

08 Haziran 2022 11:43

Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk bölgesinde yer alan Severodonetsk'te, çarşamba günü şiddetli çatışmaların yaşandığını söyleyen Luhansk Valisi Serhiy Haidai, Ukrayna ordusunun, Severodonetsk'ten geri çekilmek zorunda kalabileceğini, ancak şehirden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. 

Rusya'nın Severodonetsk'teki bombardımanını yoğunlaştırmasını ve Moskova'nın tüm güçlerini kullandığı büyük bir saldırı başlatmasını beklediğini belirten Vali Serhiy Haidai, "Mücadele devam ediyor ve ordumuz geri adım atmak zorunda kalsa bile kimse şehri terk etmeyecek. Bu, şehirden vazgeçtiğimiz anlamına gelmez; hiçbirimiz hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğiz. Ama Rus ordusu geri çekilmek zorunda kalacak" dedi.

Vali Haidai, Rusya'nın önümüzdeki günlerde temel hedefinin Severodonetsk'i ele geçirmek ve stratejik açıdan önemli olan Bahmut ve Lısıçansk şehirleriyle olan bağlantılarını tamamen kesmek olduğunu söylerken, "Savaş çok şiddetli olacak ve bu amaçlarını yerine getirmek için ellerindeki her şeyden vazgeçecekler" diye konuştu. 

Haidai, Rusya'nın bir kez daha Donets Nehri'ni geçme girişiminde bulunmasını beklediklerini de belirtti.