Gündem

Ufuk Uras’tan, Alper Taş’ın Beyoğlu adaylığına destek

"Küskün olmak muhalif olmak anlamına gelmiyor, yan yana ortak tutum alınması önemli"

04 Şubat 2019 13:42

23. dönem İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, eski ÖDP Başkanı Alper Taş’ın, 31 Mart yerel seçiminde CHP’nin Beyoğlu ilçesi belediye başkan adayı gösterilmesine 'tam destek' verdi. Eski ÖDP Genel başkanı Uras, “Son derece olumlu buluyorum. Başarılar diliyorum. Özellikle AK Parti, MHP iktidar blogunu geriletebilecek hamlelerin yapılması açısından muhalefetin tüm renklerinin yan yana gelmesi önemli" dedi. 

TIKLAYIN - Video | Beyoğlu'na sosyalist bir aday: Alper Taş

Yerel seçimlerin iktidar blogunun geriletilmesi için önemli fırsat oluşturduğunu, iktidarın “terbiye” edilmesinin ve “başkanlık sisteminin sorgulanmasını” beraberinde getirebileceğini ifade eden Uras, “Türkiye’deki bütün muhalefet partilerinin asgari müştereklerde yan yana gelmesi, yerel seçimlerde çok önemli bir fırsat önümüze koyuyor. Eğer bu sağlanabilirse, Türkiye’deki bütün dengeler değişebilir. Bir anlamda da iktidar partisinin, ‘terbiye’ edilmesini, başkanlık sisteminin sorgulanmasının vesilesi olacaktır" diye konuştu.

Uras, Taş’ın adaylığı ve yerel seçimlerle ilgili T24’ün sorusuna şu değerlendirmeyi yaptı:

“AK parti, MHP iktidar blogunu gerilebilecek hamlelerin yapılması açısından muhalefetin tüm renklerinin yan yana gelmesi önemli. HDP’den Saadet’e, İyi Parti’den CHP’ye.. Bu yerel seçimlerde öncelikli amaç iktidar partisinin blogunun geriletilmesidir. Bu çerçevede bakmakta fayda var, yani Türkiye’deki bütün muhalefet partilerinin asgari müştereklerde yan yana gelmesi, yerel seçimlerde çok önemli bir fırsat önümüze koyuyor. Eğer bu sağlanabilirse, Türkiye’deki bütün dengeler değişebilir. Bir anlamda da iktidar partisinin, --tırnak içinde--‘terbiye’ edilmesini, başkanlık sisteminin sorgulanmasının vesilesi olacaktır. O yüzden, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Beyoğlu’nda da ortak bir adayla yan yana gelinmesi önemli. “

CHP- DSP Rekabeti

Uras, bu seçimde 1994 benzeri sonuçların yaşanmaması için dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Uras,  şunları söyledi:

“Burada şuna dikkat etmek gerek: Özellikle DSP’nin ortaya çıkması, CHP-DSP rekabeti, 1994 benzeri bir durum yaratmamalı. Adayların merkezden atanması nedeniyle teşkilatlarda küskünlük olmamalı. Teşkilatların motivasyonu sağlanabilirse, neden başarılı sonuçlar alınmasın. Beyoğlu özelinde bütün bölgeler için söylüyorum, yani mümkün olduğunca, teşkilatların mobilize edilmesi bu süreçte çok önemli çünkü örgütlerde küskünlük falan oluyor. Ama küskün olmak muhalif olmak anlamına gelmiyor. O yüzden yan yana ortak tutum alınması, önemli ilçelerde --Beyoğlu da bunlardan bir tanesi-- seçim başarıları elde edilmesi, hakikaten çok önemli. Herkesin buna omuz vermesi gerek."