Gündem

U-15 futbol takımını 6 kişilik araçla maça götüren antrenör: Ne olur iş güvenliği demeyin, yanlış olduğunu biliyorum ama ligden ihraç edilecektik

"2018 Türkiye'si ve İskilip'inde maç için minibüs bulamamak çok acı"

01 Kasım 2018 21:49

Çorum'da İskilipgücü'nün U-15 futbol takımı antrenörü Nihat Armutçu, takımını maça götürmek için araç bulamayınca 16 kişiden oluşan takımı 6 kişilik ticari araca bindirdi.

Armutçu, kendi sosyal medya hesabından sitem dolu sözlerle, genç futbolcuların tıka basa binmek zorunda kaldığı araçtaki fotoğrafını şu notla paylaştı:

"Ne olur iş güvenliği filan demeyin. Yanlış olduğunu biliyorum. Tehlikeli olduğunu biliyorum. Ama ya maça gitmeyip ligden ihraç edilecektik ya da riski göze alacaktık. 2018 Türkiye’si ve İskilip’inde maç için minibüs bulamamak çok acı.

"Bugün hayatımın en zor ve üzüntülü günlerinden birini yaşadım. 1998 yılında öğretmenliğe ve antrenörlüğe başladım. 2002 yılında kendi kulübümüzü kurduk. Dün Çorum'da U-15 ligi maçımız vardı. Maça gitmek için hiçbir resmi makamdan minibüs bulamadık. Zaten ilçeden maddi destek yok. Hiç olmazsa minibüs ihtiyacımız karşılanırdı. Artık o da verilmiyor. Hafta içi olduğundan bir kaç kişiden rica ettik ama araçları öğrenci servisi çektiği için araç veremediler. Özellikle bizim gibi ilçelerde resmi kurumlar araç desteği sağlar. Bunu yıllardır ilçemizde belediye başkanları karşılıyordu, belediye bütçesinden. Ancak bu sezon belediye karşılamayacağını bildirdi. Şu ana kadar veresiye gittik maçlara. Bugün ise son çare bir ağabeyimiz özel aracını tahsis etti. 5+1 kişilik araca 16 futbolcumu sığdırdım." (DHA)


Türkiye ve dünya gündeminde neler oldu?
İşte Bir Bakışta Bugün | 1 Kasım 2018