Gündem

Tuzla'da 'sarı, beyaz su' korkusu | Yağmur başladı, yanan fabrikanın önündeki görüntü kimyasal uyarısını hatırlattı

20 Eylül 2019 11:44

İstanbul'da beklenen yağmur başladı. Yağmur sırasında Tuzla'da yanan fabrika çevresinde görülen sarı ve beyaz su vatandaşları tedirgin etti.

İstanbul Anadolu yakasında yağmur başladı.Tuzla'da yanan fabrika çevresinde yağmur sonrası yola sarı ve beyaz su aktı. Çevredeki vatandaşlar yangın sonrası havaya karışan kimyasalların yağmura karışacağı tehlikesinden endişe duyduklarını söyledi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tuzla Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada çıkan yangın sonrasında İstanbul ve Kocaeli AFAD kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) ekipleri tarafından gerçekleştirilen ölçümlerde olumsuz bir bulguya rastlanmadığını açıklamıştı. Öte yandan Kocaeli'nde bulunan bir elektrik şirketi dün iş güvenliği uzmanı aracılığıyla bölgedeki yağışın tehlikeli olabileceğini ve çalışanların dışarıda bulunmamaları gerektiğini söylemişti.

TIKLAYINIZ-Tuzla'daki yangından sonra Kocaeli'deki şirketten uyarı: Yağacak yağmur tehlikeli olabilir, dışarı çıkmayın!

TIKLAYINIZ- Meteoroloji'den 'korkutan uyarı' hakkında açıklama

Meteoroloji Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 2-4 derece arasında düşeceği açıklaması yaparken İstanbul'da beklenen sağanak yağış kendisini göstermeye başladı. Öte yandan Edirne ve Kırklareli'de yağmura teslim oldu.