Ekonomi

TÜSİAD Baş Ekonomisti: İstihdamı da mı banka kredisiyle artıracağız; krediler sağlıklı bir araç değil

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara düşük maliyetli kredi paketi açıklamıştı

31 Ekim 2019 13:19

TÜSİAD’ın baş ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara düşük maliyetli ve uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik düzenlemelerini eleştirdi. İmamoğlu, “İstihdamı da mı banka kredisiyle artıracağız? Banka kredisi ekonomi politikamızın temel aracı oldu. Bu sağlıklı bir araç değil, normal de değil. Ayrıca şirketler zaten fazlasıyla borçlu. İşsizliği azaltmak için ücret dışı yükleri kalıcı olarak hafifletmek gerekiyor” sözlerini kaydetti.

Zümrüt İmamoğlu’nun Twitter’da paylaştığı mesaj şöyle:

Ne olmuştu?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara düşük maliyetli ve uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürünü hayata geçirdi.

Açıklamada, ekonominin istikrarlı büyümesi ve gelişmesi için mevcut istihdama, iş gücüne sağlıklı ve sürdürülebilir katkı sağlanması gerektiği vurgulanarak, "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara 2 yıla varan anapara ödemesiz dönemli, 5 yıla kadar vadeli, uygun koşullarda, düşük maliyetli ve uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürün hayata geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.