Gündem

Türkiye yazarı Fuat Uğur, İstanbul Havalimanı'ndaki fahiş fiyatlardan şikâyet etti: Tam bir ‘işletmecilik’ dehası!

Fuat Uğur, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yaşanan 'tetikçi' geriliminin ardından yıllık izne çıkartılmıştı

28 Eylül 2019 20:32

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bakan Mustafa Varank’ı eleştiren yazılarının ardından yıllık izne çıkartılan Türkiye yazarı Fuat Uğur, İstanbul Havalimanı’ndaki pahalılığı eleştirdi.

İstanbul Havalimanı’nda bir şişe suyun 8 lira olduğunu vurgulayan Fuat Uğur “İlaç içmek zorundaydım, mecbur bayıldım 1 liralık suya 8 TL’yi” ifadesini kullandı.

Havalimanındaki fahiş fiyatları “İşletmecilik dehası” olarak niteleyen Uğur, “Havalimanının otoparkı ise bomboş. Girdi-çıktı 24 lira yaparsan, fahiş fiyatlar koyarsan böyle. Tam bir ‘işletmecilik’ dehası” sözlerini kaydetti.

Fuat Uğur'un, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile ilgili yazdığı yazıların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada iddialar yalanlandıktan sonra Uğur hakkında 'tetikçi' ifadesi kullanılmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur tarafından Bakan Mustafa Varank ile ilgili 10 Eylül'de yayınlanan "Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ne yapmak istiyor?" ve 12 Eylül'de yayımlanan "Bakan Varank cevaplamadı ama bu toplantının sebebi belli" başlıklarıyla yayınlanan köşe yazılarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "2018 yılı itibariyle ürettiği traktörlerde %92 YERLİLİK seviyesini yakalayan, YÜZDE YÜZ YERLİ VE MİLLİ MOTOR üretip kullanan, yaklaşık 30 BİN EMEKÇİYE istihdam sağlayan Türk tarım makineleri endüstrisinin vefakâr mensuplarını vatan haini gibi göstermek en hafif tabirle bir tetikçinin hezeyanları olarak nitelendirilebilir." denilmişti.