Dünya

Türkiye'nin operasyonunun ardından yaptırım yasa tasarısını hazırlayan Demokrat Senatör dün onaylanan yaptırımları yetersiz buldu

"Kongre yoluna devam etmeli"

15 Ekim 2019 10:50

T24 Dış haberler

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı'nın hemen ardından Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ile senatoya sunmak üzere Türkiye'ye yaptırım yasa tasarısı hazırlayan Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Donald Trump'ın dün imzaladığı başkanlık kararnamesindeki yaptırımları yetersiz buldu. Hollen, Trump'ın yaptırımlarını "acınası" olarak değerlendirdi ve "Kongre güçlü bir yaptırım uygulamalı" dedi. 

TIKLAYIN- ABD, Türkiye'den 3 bakan ve 2 bakanlığı yaptırım listesine aldı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün onayladığı, Türkiye'den 3 bakan ve 2 bakanlığa yaptırım,  ABD-Türkiye ticaret hacmi görüşmelerinin sonlandırılması ve çelik alımı üzerindeki gümrük tarifesini yeniden yüzde 50’ye çıkarılmasını içeren yaptırımlara Van Hollen'ın tepkisi şöyle oldu:

"Acınası yanıt. Türkiye'nin ABD'ye çelik ithalatı Türkiye'nin ithalatının yüzde birinin yalnızca onda 4'ü. Ve Trump yaptırımlar hakkında Türk yetkililerle 'konuşurken' hâlâ gelecek ay Erdoğan ile görüşmeyi planlıyor. Kongre yolunda devam etmeli ve Türk idaresini etkileyecek güçlü yaptırımlar uygulamalı" 

Senatör Graham ve Van Hollen'ın hazırladığı yaptırım yasa tasarısında ordudan enerji sektörüne pek çok alanda yaptırımlar yer alıyordu. Yaptırım listesine alınacak kişiler arasında da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere 7 siyasi bulunuyordu.

TIKLAYIN-ABD’de iki partiden Senato’ya Türkiye’ye ‘sert’ yaptırım tasarısı: Cumhurbaşkanı ve bakanları, enerji sektörü ile askeri işlemleri kapsıyor