Medya

Medyapod destek kampanyası başlattı

19 Nisan 2019 17:54

T24

Geleneksel basılı medyanın yerini dijitalleşmeyle birlikte internet gazeteleri, sosyal medya ve video içerikler alırken; atası radyoya selam çakan podcastler de yeni dönemin en öne çıkan iletişim araçlarından bir tanesi.

Podcast dünya genelinde giderek ağırlık kazanırken; Türkiye’de ise bu akımı Medyapod temsil ediyor. Kuruluşundan bu yana 20’den fazla programla 200’den fazla podcasti dinleyicileriyle buluşturan Medyapod, hem ekibini hem de içeriklerini genişletmek amacıyla bir destek kampanyası başlattı.

“Medyada alanın daraldığı, ana akımda artan tek sesliliğe karşı gerçeklere ve toplumun tüm kesimlerine renk verme misyonumuzu daha da güçlü sürdürmek istiyoruz” diyen Medyapod’a, Indiegogo üzerinden bağış yapabilir ve sadece Türkçe değil diğer dillerde de daha geniş bir yelpazede kaliteli içerik üretmelerine destek olabilirsiniz.

Medyapod’un, başlattığı destek kampanyasına dair paylaştığı metin şöyle:

"Herkese Merhaba,

Türkiye’nin en büyük podcast ağı olma misyonu ile çıktığımız yolda yaklaşık sekiz ayı geride bıraktık. Yola çıkarken tek ve çok önemli bir amacımız vardı. O da program yapmak isteyen içerik sağlayıcılara geniş bir ifade özgürlüğü sunmak. Geride kalan dönemde 25 program ile 250 bölüm podcasti sizlerle buluşturmaya çalıştık. Sürekli genişleyen ağımız bu süreçte 40 bine yakın dinlenme ve 25 bin civarında indirilme sayısına erişti. İyi bir teknik altyapı sunmak adına her gün araştırmalar yaptığımız bu süreçte, Patreon’da sizlerin de katkısı ile sürekli sistemlerimizi geliştirmeye çalıştık ve size en iyiyi vermeye çalıştık. Kullanıcıların da sürece dahil olması ile birlikte bugüne kadar hedeflediklerimizi büyük oranda yerine getirebildik ve Medyapod’u ayakta tutmayı başardık.

Ancak artık daha fazlasını istiyor ve medyada alanın daraldığı, ana akımda artan tek sesliliğe karşı gerçeklere ve toplumun tüm kesimlerine renk verme misyonumuzu daha da güçlü sürdürmek istiyoruz. İfade özgürlüğünü daha geniş bir kitleye eriştirmeyi amaçlıyoruz. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada dinlenebilir birçok dilde içerikler üretmeyi hedefliyoruz. Medyapod’u siyasetten spora, teknolojiden müziğe dolu dolu içeriklerle çok daha büyük bir podcast ağı yapmayı planlıyoruz.

İşte bu yüzden bugün size her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Kampanyamıza sağlayacağınız tek seferlik destek ile, artan program sayımız sonucu bununla paralel olarak ağırlaşan iş yükümüzü azaltmak üzere, bir editörümüzü tam zamanlı istihdam etmemize katkı sunacaksınız. Sizin bağışınızla maaş alacak bu editör, programların sosyal medya ve tüm mecralarda paylaşımı, bu alanda hazırlanan görseller ve yoğun iş dinamiğinde büyümemize ve varlığımızı sürdürmemize büyük katkı sağlayacak. İşte bu yüzden bir editörü bir yıl boyunca istihdam edecek bir destek kampanyası başlatıyoruz. Bütün bu süreçte her zaman söz taahhüt ettiğimiz gibi, yine şeffaflık ve ifade özgürlüğünü daima ön planda tutacağız.

Medyapod için siz de katkı verin. Gelin, ifade özgürlüğünü, çok sesliliği, Türkiye’nin en büyük podcast ağında hep birlikte yaşatalım."