Ekonomi

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MIT ve Harvard Üniversitesi ile teknoloji merkezi kuracak

12 Kasım 2019 15:21

T24 Haber Merkezi

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, sendika tarafından kurulacak ‘MEXT’ projesini tanıttı. Proje kapsamında 8 bin metrekarelik bir alana teknoloji merkezi kurulacağını söyleyen Akkol, projeye MIT(Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ) ve Harvard Üniversitesi’nin de dahil olacağını belirtti.

Türkiye’nin Endüstri dönüşümüne söz sahibi olma iddiasını dile getiren Akkol, projenin sendikal bir girişim olarak ‘ilk ve tek’ olduğunu söyledi.

MIT(Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ) ve Harvard Üniversitesi’nin  de dahil olacağı projenin 2020’de başlayacağını belirten Akkol,“Teknoloji bize ne getirecek diye beklemek yerine Türkiye'yi Endüstri 4.0 ve dijital dönüşümde söz sahibi yapacak, dünya standartlarında bir teknoloji merkezi açmaya hazırlanıyoruz. Harvard ve MIT Üniversiteleri’nin iş birliğiyle, yılda 30.000 çalışana en ileri eğitim içeriklerini sunacağız.Katılımcıların gelişimini baştan sona planladığımız 2 yıllık bir eğitim planıyla hareket edeceğiz. Avrupa’nın en büyük uygulamalı bilimler araştırma ve geliştirme organizasyonu olan Fraunhofer Enstitüsü, üyelerimizin dijital dönüşümü için bir yol haritası çizecek. MEXT, dijital potansiyel değerlendirmesi kapsamında her üyemiz için iki yıllık periyotlarla takip edilip güncellenecek. Çok kıymetli bir ekosistem kuruyoruz” diye konuştu.

MESS'in, World Economic Forum tarihinde platform üyeliğine kabul edilen ilk işveren sendikası olduğuna dikkat çeken Akkol, "Bu ekosistemde çok önemli markaların ve iş birliği yaptığımız kurumların tamamını bir arada göreceğiz. Dünya çapında en başarılı şirket ve kurumlar, dönüşüm sürecindeki üyelerimizle bu merkezde bir araya gelecek ve bilgi alışverişi yapacak" dedi.