Kültür-Sanat

Türkiye Liseler Arası Müzik Yarışması'nda Kürtçe şarkı birinci oldu

06 Temmuz 2022 12:24

Bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Türkiye Liseler Arası Müzik Yarışması'nda birinci seçilen Şakal, yaklaşık bin okulun katıldığı yarışmada İranlı grup Kamkars'tan "Xoş e Hewraman" adlı Kürtçe eserini yorumladı.

Gazi Mahallesi Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Şakal Müzik Topluluğu, Kürtçe şarkı ile katıldıkları liseler arası müzik yarışmasında birinci oldu.

İrem Dülek (vokal), Civan Yucer (Vokal ve back vokal), Baran Kuşça (Santur), Şule Aykın (Piyano), Ruken Poyraz (Gitar), Havin Güzeldere (Bas Gitar), Sedef Balım Arslan (Erbane (def))'dan oluşan topluluk, orkestra kategorisinde birincilik, icra kategorisinde ise ikincilik, enstrümanda ise üçüncülüğün sahibi oldu.

2019'dan bu yana müzik çalışmalarını sürdüren ŞAKAL Müzik Topluluğu, adını 22. Fizy Liseler Arası Müzik Yarışması'nda Ali Ekber Çiçek'in "Haydar Haydar" eserini yorumlayarak duyurmuştu. ŞAKAL Müzik Topluluğu'nun öğretmenleri Ruşen Gökçe, Dilan Özgün ve Gökhan Parlaktaş'tan oluşuyor.

Yarışmada "İcra" kategorisinde birinci İstanbul TED Atakent Koleji, ikinci İstanbul Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi, üçüncü İstanbul Özel Alman Lisesi oldu. "Orkestra" dalında ise birinci İstanbul Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi, ikinci İstanbul TED Atakent Koleji, üçüncü İstanbul Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi ve Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi oldu.