Gündem

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü: Tehdit alıyoruz, korkmuyor muyuz, korkuyoruz; ama mücadelemize devam ediyoruz

30 Ağustos 2019 10:26

Ayşe Arman, Emine Bulut cinayetinin ardından Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile İstanbul Sözleşmesi ve kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi konuştu. Güllü, tehdit aldıklarını ama mücadelelerine devam ettiklerini söyledi.

Hüriiyet yazarı Ayşe Arman’ın Canan Güllü ile yaptığı söyleşide “Siz de tehdit alıyorsunuz. Akit türü gazetelerde görüyorum ben, saldırıyorlar size... Neden ‘aile’yi yıkmaya çalıştığınızı düşünüyorlar da şiddeti önlemeye çalıştığınızı anlamıyorlar?” sorusu üzerine Güllü uzun zamandır Mor Çatı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun hedefe konduğunu, bir nevi düşman edildiğini söyledi. “Adımız, ‘aile düşmanları’na, ‘ahlaksız kadınlar’a çıktı. Bizi akıllarınca aşağılamaya, yıpratmaya, korkutmaya, yıldırmaya çalışıyorlar” diye Güllü şöyle devam etti:

“Evet, tehdit alıyoruz. Korkmuyor muyuz? Korkuyoruz. Ama biz mücadelemize devam ediyoruz. Çünkü bildiğimiz ve yaptığımız en doğru iş bu. Bunun için çok uzun yıllardır çalışıyoruz.”