Gündem

Türk Metal, MESS'in yüzde 17'lik zam teklifini reddetti

Sendika, geçtiğimiz cumartesi günü grev kararını açıklamıştı

27 Aralık 2021 19:00

Türk Metal Sendikası, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürüttüğü grup toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde MESS'in sunduğu yüzde 17'lik yeni teklifi reddettiğini açıkladı.

Metal sektöründe patron sendikası MESS'in yüzde 12'lik zam teklifini reddeden Türk-İş'e bağlı Türk-Metal Sendikası, bir süredir Türkiye'nin çeşitli noktalarında eylemlerini sürdürüyor, 25 Aralık'a kadar anlaşma sağlanamazsa greve çıkacaklarını belirtiyordu.

Sendika, geçtiğimiz cumartesi günü grev kararını açıklamıştı.

Sendikanın grev kararı sonrası patron sendikası MESS, yüzde 12'lik zam teklifini yüzde 17'ye çıkararak masaya geldi.

Türk Metal Sendikası'nın yayımladığı açıklamada, MESS'in yüzde 17'lik teklifinin de reddedildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sendikamız Türk Metal'in Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürüttüğü grup toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde, MESS tarafından yapılan görüşme talebi üzerine taraflar 27 Aralık 2021 Pazartesi günü İstanbul MESS Merkez Ofisi'nde bir kez daha bir araya geldi.

"Toplantıda MESS tarafının ilk altı ay için verdiği zam oranını %17'ye yükselttiği teklif tarafımızdan reddedildi. Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ'ın başkanlığındaki heyetimiz Genel Başkanımız Pevrul Kavlak tarafından açıklanan eylem planının kararlılıkla uygulanacağı ifade ederek toplantıyı bitirdi."