Ekonomi

Turizmcinin Kurban Bayramı cirosu, 35 milyar lira

"Kurban Bayramı'nda toplam 10 milyon insan seyahat etti, bunlardan 4.5 milyonu sahil kesimine gitti"

16 Ağustos 2019 11:02

Kurban Bayramı'nda otellerde boş yer kalmadı, turizmci 'bayram' etti. Kurban Bayramı boyunca 10 milyon kişinin seyahat ettiğini belirten turizm sektörü temsilcileri, bu hareketliliğin 35 milyar liralık bir ekonomi yarattığına dikkat çekti.  

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya ve Muğla’da, Kurban Bayramı’nda yaşanan doluluk oranları turizmcilerin yüzünü güldürdü. Türkiye’deki tüm turizm merkezlerinde yaşanan yoğunluğun yanı sıra Antalya’da beş günlük bayram tatilinde tesisler yüzde 100 doldu. Nüfusu 4 bin olan Muğla’nın Ula İlçesi’nde de bayram tatilinde günlük ziyaretçi sayısı 100 bine ulaştı. Akşam'da yer alan habere göre, ilçede, günübirlik tekne turlarında da tam doluluk sağlandı.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, yaptığı açıklamada, bayram tatilinde tüm otellerin yüzde 100 dolu olduğunu, 450 bin konaklama yapıldığını söyledi. Yılın son uzun tatiline tüketicinin ilgi gösterdiğini belirten Atmaca, şunları kaydetti: 

“Türkiye genelinde 5.5 milyon insanın kendi şehirlerine, 4.5 milyon insanın da sahil kesimine seyahat etmesini öngörüyorduk. Aldığımız son verilere göre, Kurban Bayramı’nda 10 milyon insan seyahat etti, 35 milyar liralık ekonomik gösterge ortaya çıktı. Bu da bizi mutlu etti. Özellikle Akdeniz ve Ege’de yoğunluk yaşandı.”

Nüfusunun 25 katı misafir 

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Yöre Temsil Kurulu Başkanı Bilal Korkmaz, Alanya’da yoğun geçen tatilin esnafın yüzünü güldüğünü vurguladı. Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya ise tatilcilerin Akyaka Mahallesi’nde yoğunluk oluşturduğunu vurgulayarak, “Nüfusumuzun 25 katı misafir ağırladık. Kazançlı bir bayram yaşadık” diye konuştu.