Ekonomi

Turizmciler ne bekliyor, bayram tatili 9 gün olacak mı?

TÜRSAB üyesi Eker bayram tatilinin 9 gün olmasını beklediklerini belirterek "Türk toplumunun da ihtiyacı var. İki yıldır vatandaşlar da tatil yapamadı" dedi

22 Haziran 2022 14:42

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatilin kaç gün olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Turizmcilerin beklentisi ise bayram tatilinin 9 gün olması yönünde.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker CNN Türk canlı yayınında şu ifadeleri kullandı:

"Buna hem turizmcilerin ihtiyacı var. Çünkü turizmciler 2 yıldır pandemiden dolayı iş yapamamışlardı. Artan maliyetler nedeniyle doluluk oranı istediği gibi değil. Türk toplumunun da ihtiyacı var. İki yıldır vatandaşlar da tatil yapamadı. 9 güne çıkarılması beklentidir.

Aradaki günlerde izin alanlar var. Alamayanlar mağdur olacak ve tatilini yarıda kesmiş olacak. Tatil birleştirilmezse herkes son gün dönmek zorunda kalacak. Ekonomik ve trafik yoğunluğu açısından 9 güne çıkarılmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Turizmciler ekonomik anlamda ferahlayacaktır."

Eker, bayram tatilinde tatil bölgelerinde doluluk oranının ise yüzde 70 olduğunu, bunun yüzde 100'e ulaşması beklediklerini kaydetti.