Gündem

TÜBİTAK’tan KHK’yla ihraç edilince projesini yürürlükten kaldırdığı akademisyene yeni projelere katılma çağrısı: Değerli bilim insanımız...

02 Mart 2019 16:45

T24

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesiyken 686 sayılı KHK ile kamu görevinden ihraç edilen Ülkü Doğanay, ihraç edilmesinin ardından tamamlanmış projesini yürürlükten kaldıran TÜBİTAK’ın hâlâ kendisine “Değerli bilim insanımız” hitabıyla mail attığını ve yeni proje başvurması çağrısında bulunduğunu söyledi.

Kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunan Doğanay, "İhraç edildikten sonra tamamlanmış projemi hem de hak edilen ödemeyi yapmadan yürürlükten kaldıran TÜBİTAK bana 'değerli bilim insanımız' diye hitap eden mailler gönderiyor. Neymiş yeni proje çağrılarına başvuracakmışım" ifadelerini kullandı. 

Gazete Duvar'da da köşe yazıları kaleme alan ve siyasal iletişim, demokrasi kuramları, ırkçı-ayrımcı söylemler konularında çalışan Doğanay, 7 Şubat tarihli 686 sayılı KHK ile kamu görevinden ihraç edilene kadar Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde çalışıyordu. Doğanay, "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisini imzalamasının ardından ihraç edilmişti.