Gündem

TSMF’den kayyım ücretleriyle ilgili açıklama: 4 bin TL ile 15 bin TL arasında

05 Haziran 2019 23:27

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım ücretlerine ilişkin, "Kurumumuzun 2016 yılı Eylül ayından itibaren Kanun Hükmünde Kararnameler uyarınca kayyım olarak görevlendirildiği şirketlere ortak bir yönetim oluşturmak amacıyla aynı kişiler atanmakta, bununla birlikte bu kişilere atandığı grup ve şirket sayısına bakılmaksızın tek bir şirketten ödeme yapılmaktadır" açıklamasını yaptı. TMSF bu açıklamayı Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün 40 kayyım şirketinde yönetim kurulu üyesi olduğu iddialarıyla ilgili yaptı.

TMSF açıklamasında, “Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, kurumumuzun Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında kayyım olarak görevlendirildiği şirketlere ilişkin olarak; bazı kişilerin çok sayıda şirketin yönetim kurullarına atandığı ve bu kişilere atandıkları her bir şirketten ayrı ayrı ödeme yapıldığına dair haberler yer almaktadır” ifadeleri kullanıldı.

4 bin TL İLE 15 bin TL arasında

Kayyumlara verilen maaşların da belirtildiği açıklamada, “Kurumumuzun 2016 yılı Eylül ayından itibaren Kanun Hükmünde Kararnameler uyarınca kayyım olarak görevlendirildiği şirketlere yapılan atamalarda, aynı grupta yer alan şirketlere ortak bir yönetim oluşturmak amacıyla aynı kişiler atanmakta, bununla birlikte bu kişilere atandığı grup ve şirket sayısına bakılmaksızın tek bir şirketten ödeme yapılmaktadır. Bu kişilere ödenen ücretler tek bir şirketten olmak üzere aylık net 4.000 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir” denildi.

Ne olmuştu?

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün 40 kayyım şirketinde yönetim kurulu üyesi olduğu iddia edildi. Airport Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık, sosyal medya hesabından şirketlerin listesini paylaştı. Kıdık, “THY Basın Müşaviri Yahya Üstün 40 tane kayyım şirketinde yönetim kurulu üyesi. Üstün zekalı dememin sebebi bu. Her babayiğit 40 şirketle ilgilenemez. 10 parmağında on marifeti geçtik tam 40 ayak olur” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, 40 kayyım şirketinde yönetim kurulu üyesi olduğu iddialarına yanıt vermişti. Her şirketten ayrı ayrı ücret almadığını söyleyen Üstün, "TMSF tarafından atandığım Kaynak Holding ve alt şirketlerindeki Yönetim Kurulu Üyeliği görevim için toplam 7000 TL maaş almaktayım" dedi.

TIKLAYINIZ- “THY Basın Müşaviri, 40 tane kayyım şirketinde yönetim kurulu üyesi”

TIKLAYINIZ- THY Basın Müşaviri Yahya Üstün: Atandığım kayyım şirketlerinden toplam 7 bin TL maaş alıyorum