Gündem

TSK’daki FETÖ operasyonunda 61 muvazzaf askere tutuklama

27 Mayıs 2025 06:48

Güncelleme: 27 Mayıs 2025 06:59

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 62 muvazzaf askerin adliyedeki işlemleri tamamlandı. Sulh ceza hâkimliği, şüphelilerden 61'inin tutuklanmasına, 1'inin ise yurt dışı yasağı ve imza şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi.

Soruşturma kapsamında 23 Mayıs'ta İstanbul merkezli 36 ilde düzenlenen operasyonda, Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli 63 asker hakkında gözaltı kararı verilmişti. Şüphelilerin arasında 4 albay, 8 yarbay, 12 binbaşı, 15 yüzbaşı ve 24 astsubay ile uzman çavuş bulunduğu belirtilmişti.

İddialara göre, örgüt üyeleri, kontörlü ve ankesörlü hatlar üzerinden haberleşerek irtibat sağlıyordu. Firari 1 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.

TIKLAYIN - Emniyet ve TSK'da FETÖ operasyonu!

 


8 yaşındaki mucitler; çocukları, kuşları ve fıstıkları nasıl kurtardı?