Dünya

Trump yine danışmanlarıyla çakıştı: Askerlerimiz sadece petrol için Suriye'de

Trump hükümetinde yer alan isimler bir grup ABD askerinin IŞİD'le mücadele için Suriye'de bırakıldığını söylerken, ABD lideri petrol vurgusu yapmaya devam ediyor

14 Kasım 2019 12:08

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği toplantıdan önce ABD'nin petrol için Suriye'de kaldığını söylemesi tartışma konusu oldu.

Trump'ın danışmanları ve bakanları , birçok kez bir grup ABD askerinin Suriye'de bırakılmasının nedeninin IŞİD'le mücadele olduğunu söylemişti, ancak Trump açıklamalarında ısrarla petrol vurgusu yapmaya devam ediyor.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper dün yaptığı açıklamalarda Suriye'de 500 veya 600 ABD askeri kalacağını söylerken, "Bizim görevimiz IŞİD'in yenilgisini sürdürmek" dedi ve bunun bir yolunun terör örgütünün petrol yataklarına erişimini engellemek olduğunu ifade etti. Trump, aynı gün içinde, "Petrolü tutuyoruz. Petrol bizde. Petrol güvende. Askerlerimiz sadece petrol için orada bıraktık" diye konuştu.

ABD'nin eski IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk yaptığı Twitter paylaşımında Trump'ın bu sözlerinin "yasa dışı" olduğunu ifade etti.