Dünya

Trump'tan hindi affında 'Turkey'li kelime oyunu: Demokratlar beni Türkiye'ye karşı çok yumuşak davranmakla suçluyor

28 Kasım 2019 11:23

T24 Dış haberler

ABD lideri Donald Trump, bu hafta ülkenin başkanlarının geleneksel olarak yaptığı gibi Şükran Günü öncesinde "hindi affetme" töreni düzenledi. ABD lideri, törende kısa bir konuşma yaparken, hem hindi, hem de Türkiye anlamına gelen "Turkey" kelimesiyle bir kelime oyunu yaptı. 

Trump, yaptığı açıklamada, "Demokratlar beni Türkiye'ye karşı çok yumuşak davranmakla suçluyor" ya da "Demokratlar beni hindiye karşı çok yumuşak davranmakla suçluyor" ifadelerini kullandı. Donald Trump'ın adayı olarak başkanlığa seçildiği Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti'den birçok isim, başkanın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı operasyon öncesinde ABD askerlerini bölgeden çekme kararına tepki göstermişti. Birçok isim, Türkiye'nin S-400 almasına rağmen Beyaz Saray'ın sert bir yaptırım girişiminde bulunmamasını eleştirmişti.

ABD'de Şükran Günü yemeklerinde geleneksel olarak hindi yeniyor. Ülkede bu bayram için her yıl yaklaşık 46 milyon hindi öldürülürken, iki şanslı hindi Beyaz Saray'da yapılan bir tören ile ABD lideri tarafından bağışlanıyor.