Dünya

Trump'tan 94. yaşındaki eski ABD lideri Carter'a tepki: Berbat bir başkandı

Carter, Virginia'da yaptığı konuşmada "Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahale ettiğinden şüphem yok" demişti

29 Haziran 2019 15:24

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, 94 yaşındaki eski ABD lideri Jimmy Carter'ın kendisinin Rusya'nın müdahalesi sayesinde Oval Ofis'e geldiğini söylemesine tepki gösterdi. 

Japonya'nın Osaka kentinde gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, Carter için "Bakın, o iyi bir insandı. Berbat bir başkandı. Bir Demokrattı. Bu onların ağzı. O Demokratlara sadık" dedi ve ekledi; "Herkesin anladığı gibi ben kendi sayemde kazandım, Rusya'nın yardımıyla değil".

Carter, Virginia'da yaptığı konuşmada "Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahale ettiğinden şüphem yok" demişti.

Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Mueller Raporu'nun" açıklanmasının ardından ilk kez bu hafta sonu G20 zirvesinde bir araya geldi. Trump, Putin'e şakalaşarak "Seçimlerimize müdahale etme" dedi.

Özel Yetkili Savcı Mueller, Trump'ın 2016 seçim kampanyasında çalışanların Rusya ile bağlarını inceliyordu. Mueller raporunun sonuçlarında direkt olarak bir kanıt sunmamış, Trump'ın kesin olarak "suçlu veya suçsuz" olduğu hakkında bir karar bildirmemiş ve buna Kongre'nin karar vermesi gerektiği sonucuna varmıştı.