Dünya

Trump: Irkçılığı, beyaz ırkın üstünlüğü savunanları kınamalıyız, daha sıkı silah kontrolü yasaları çıkarmalıyız

Trump, 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin sessiz kalmakla suçlanıyordu

05 Ağustos 2019 17:47

ABD'de bir haftada ateşli silahlarla işlenen üç katliam karşısında sessiz kalmakla eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump'tan ırkçılığı kınayan açıklamalar geldi.

Teksas ve Ohio'da 29 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca insanın yaralandığı saldırıların ardından ABD Başkanı Donald Trump, 'yeterince kınamadığı' eleştirileri üzerine Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi.

"Tüm Amerikalıların ırkçılığı, beyaz ırkın üstünlüğü savunuculuğunu ve bağnazlığı kınamak zorunda olduklarını" söyleyen Trump, "Bu uğursuz ideolojiler yenilgiye uğratılmak zorunda" dedi.

"Nefretin Amerika'da yeri yok. Nefret zihinleri çarpıtıyor, yürekleri mahvediyor ve ruhları yiyip bitiriyor" diye devam eden Trump, zarar verme potansiyeli bulunan silah sahibi kişilere karşı 'kırmızı bayrak' yasasını desteklediğini duyurdu.

'Kırmızı bayrak' denilen silahlı şiddeti önleme yasası, polise ya da aile üyelerine, kendine ya da diğerlerine tehlike oluşturabileceği gerekçesiyle bir kişinin ateşli silahlarına geçici olarak el konulması için mahkemeye başvurma yetkisi tanıyor.