Dünya

Trump, İran'a yönelik yaptırımların artırılması talimatı verdi

ABD, Suudi Arabistan'da Aramco tesislerine yapılan saldırıdan İran'ı sorumlu tutuyor

18 Eylül 2019 16:05

Suudi Arabistan'ın petrol tesisinde gerçekleşen saldırı sonrası ABD-İran gerilimi sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanlığı'na İran'a yönelik yaptırımların artırılması talimatı verdi. 

Trump, Hazine Bakanlığı'na verdiği talimatı Twitter mesajıyla duyurdu. Mesajda şu ifadeler yer aldı: "Hazine Bakanlığı'na İran'a yönelik yaptırımların artırılması talebini ilettim" 

Suudi Arabistan'daki Aramco tesislerine yapılan saldırıları, Yemen'deki iç savaşta İran tarafından desteklenen ve Suudi Arabistan'ın liderlik ettiği koalisyona karşı savaşan Husiler üstlendi ama ABD bu konuda ikna olmuş değil. ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Enerji Bakanı Rick Perry saldırılardan İran'ı sorumlu tutuyor. Perry, "Tüm dünyayı İran'ı kınamaya çağırıyoruz" derken Trump da, "Suudi Arabistan’ın petrol üretimine saldırıldı. Zanlının kim olduğunu bildiğimize inanmak için sebebimiz var, doğrulamaya göre atışa hazırız ama Suudi Arabistan'dan saldırıların sorumlusunun kim olduğuna inandığını ve hangi şartlar altında devam edeceğimizi duymayı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.