Dünya

Trump'ın 'nefreti' sürüyor

ABD Başkanı, "Mutlu değilsen terk edebilirsin" ifadelerini kullandı

16 Temmuz 2019 15:42

ABD Başkanı Donald Trump, dört azınlık Kongre üyesi hakkındaki sert söylemlerini sürdürüyor. 

Trump sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bizim ülkemiz özgür, güzel ve çok başarılı. Eğer ülkemizden nefret ediyorsan, veya burada mutlu değilsen terk edebilirsin" yazdı. 

Trump, pazar günü Nancy Pelosi ile tartışan azınlık Temsilciler Meclisi üyesi Demokratlara, "ülkelerine dönmelerini söylemişti. Trump yaptığı paylaşımda şunları yazmıştı: 

"Hükümetleri tam anlamıyla felaket olan, dünyanın en kötü, en yozlaşmış ülkelerinden gelen 'ilerlemeci' Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi kadınların, ABD gibi dünyanın en güçlü ve harika milletine hükümetin nasıl işleyeceğini söylemeye çalışması çok ilginç.

Neden geldikleri tamamiyle bozulmuş ve suç dolmuş yerlere dönüp oraları düzeltmiyorlar? Sonra döner bize nasıl yapıldığını gösterirler. Bu yerlerin sizin yardımınıza ihtiyacı var.

Eminim Nancy Pelosi, gitmeniz için seyahat ayarlamalarınızı yapmaktan memnun olacaktır"

Trump bu paylaşımlarının "ırkçı" olarak değerlendirilmesine ve çok tepki görmesine rağmen azınlık Kongre üyeleri İlhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley ve Rashida Talib'e karşı sert söylemlerini sürdürdü. 

ABD lideri dün yaptığı paylaşımda, "Demokratların ülkemiz için çok kötü şeyler söyleyen, ayrıca İsrail'den gerçek ve dizginsiz bir biçimde nefret eden bu insanlara destek olduğunu görmek çok üzücü. Üstlerine gidildiğinde Nancy Pelosi de dahil olmak üzere muhaliflerine 'IRKÇI' diyorlar. Kullandıkları iğrenç dil ve ABD'ye karşı söyledikleri birçok iğrenç şey sonuçsuz kalmamalı. Eğer Demokrat Parti bu utanç verici davranışlara hoş görü göstermeye devam etmek istiyorsa 2020'de onlarla sandıkta görüşmek için daha da heyecanlıyız." ifadelerini kullandı. Trump'ı bu söylemleri nedeniyle Cumhuriyetçi Parti içinden eleştirenler bile oldu.

Omar, Pressley, Ocasio-Cortez ve Tlaib dün yaptıkları ortak basın toplantısında "Oyuna gelmeyin. Trump sadece bizi değil, çok sayıda insanı ötekileştirip susturmaya çalışıyor" dedi.