Dünya

Trump'ın kendisine tecavüz ettiğini söyleyen köşe yazarı Carroll: Tehditler sebebiyle dolu bir silah ile uyuyorum

13 Temmuz 2019 11:26

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın 1990'lı yıllarda kendisine tecavüz ettiğini iddia eden köşe yazarı E. Jean Carroll, çok fazla tehdit aldığını ve bu yüzden uyurken yanında dolu bir silah bulundurduğunu söyledi. 

The Guardian'a konuşan Carroll, "Açıklamalarımın ardından o kadar çok tehdit alıyorum artık sosyal medya bile kullanamıyorum ve ilk defa yatak odamda dolu bir silah bulunuyor" dedi.

Carroll, Trump'ın kendisine tecavüz ettiğini açıkladıktan sonra birçok kadının kendisine yaşadıklarını anlatmaya başladığını söyledi. Köşe yazarı, "bu alabileceğiniz en büyük teşekkürdür" değerlendirmesinde bulundu.

2 saatlik röportaj sırandı Carroll ayrıca kendisine tecavüz edenin Trump olduğundan emin olduğunu söyledi ve bu açıklamayı uzun süre yapmayarak "korkaklık yaptım" dedi. Köşe yazarı 2020'de yapılacak seçimleri Trump'ın kazanacağını düşündüğünü söyledi.

Carroll, Trump'ın kendisine tecavüz ettiğini açıklayan ikinci kadın oldu. Trump'ın eski eşi İvana Trump da ABD başkanının kendisine tecavüz ettiğini ifade etmiş, ancak daha sonra kullandığı ifadeyi değiştirmişti. 

Köşe yazarı kaleme aldığı "What Do We Need Men For?" isimli kitabında Trump'ın 1995 veya 1996 yılında Manhattan'daki bir Bergdorf Goodman dükkanının soyunma odasında kendisine tecavüz ettiğini ifade etmişti. Medya dünyasından iki güçlü isim bu iddiayı doğrulamıştı. Trump, tecavüz iddialarının karşılığında "O tipim değil" demişti.