Dünya

Trump: ABD, Ukrayna'dan önce kendi okullarını güvende tutmak için para harcamalı

Eski ABD lideri, Texas'taki katliamdan günler sonra silah yanlısı konferansta konuştu

28 Mayıs 2022 14:34

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD'li Kongre üyelerinin Ukrayna'ya silah yardımı yerine önceliği okul güvenliğini fonlamaya vermesi gerektiğini savundu. 

Texas'ta bir ilkokulda 19 çocuğun ve 2 öğretmenin öldürüldüğü silahlı saldırıdan günler sonra silah yanlısı Ulusal Tüfek Birliği'nin konferansında Trump, ''ABD'nin Ukrayna'ya 40 milyar dolar yardım yaptığını ancak kendi okullarının güvenliğini sağlayamadığını'' söyledi. 

Cuma günü yaptığı konuşmada Trump, ''Dünyanın geri kalanında ülke inşasına yardımcı olacağımıza kendi ülkemizde kendi çocuklarımız için güvenli okullar inşa etmeliyiz'' dedi. 2024'te tekrar aday olabileceği ifade edilen liderin konuşması büyük alkış topladı.

Geçen haftalarda ABD'nin yasama organı Kongre, Ukrayna'ya 40 milyar dolar yardım yapılmasını desteklemişti. Washington, savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'ya yaklaşık 54 milyar dolar yardımda bulundu.

Konuşmasının başında Texas'taki saldırıda hayatını kaybedenlerin ismini okuyan Trump, ''Kongre, oylama yaparak kullanılmayan Covid yardımı paralarını geri almalı. O parayı eyaletlerden geri alın ve okullarımız için aşılamaz bir koruma oluşturun'' dedi.

Trump, daha sıkı silah yasalarına da karşı çıkarak, ABD'lilerin kendilerini 'kötülükten' korumak için silahlara ihtiyacı olduğunu söyledi.