Dünya

"Trump, 2020 genel seçimleri öncesinde yapılacak canlı yayın tartışmalarına katılmayabilir"

ABD'de canlı yayın tartışmaları, kararsız seçmenlerin oyunu belirlemesinde önemli rol oynuyor

14 Aralık 2019 14:37

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2020 genel seçimleri öncesinde yapılacak canlı yayın tartışmalarında Demokrat rakibinin karşısına çıkmayabileceği ve bu durumu danışmanlarıyla görüştüğü bildirildi.

Konuya yakın iki kaynağın New York Times'a anlattığına göre Trump, danışmanlarına tartışmaları denetleyen Başkanlık  Tartışmaları Komisyonu'na güvenmediğini söyledi.

Trump'a yakın kaynaklara göre Trump, Demokrat rakibinin karşısına çıkmaktan çok canlı yayınlarda kimin moderatör olacağından endişe duyuyor.

ABD liderinin danışmanları konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Kıdemli danışmanlardan biri danışmanların gelecek seneye kadar bu soruya cevap vermeye hazır olmayacağını söyledi.

Trump'ın 2020 genel seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Demokratların adayının kim olacağını ise 2020'nin şubat ayında başlayacak ön seçimler belirleyecek. Şu anda yarışta eski başkan yardımcısı Joe Biden, Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın ve Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren'ın adı öne çıkıyor.