Gündem

TRT'den Ahmet Şık'ın "Yasağın hazırlıkları sürerken TRT duyuruyu yaptı" sözlerine yanıt: Karar bakanlıktan geldi

17 Nisan 2020 20:08

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın 'Sokağa çıkma yasağını İçişleri Bakanlığı'ndan önce TRT duyurdu' iddiasına TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan'dan yanıt geldi. Bostan, "Haber, Ahmet Şık'ın iddia ettiği gibi TRT Haber'e 'sızdırılmamıştır.' İçişleri Bakanlığı tarafından basın kuruluşlarına açıklanmıştır" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, 10 Nisan’da alınan sokağa çıkma yasağı kararının İçişleri Bakanlığı’ndan önce TRT tarafından açıklandığını belirtti. 

TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan, bu iddiayı Twitter hesabından yalanladı. Bostan, yasak kararının kendilerine 21.44’te geldiğini ve son dakika olarak girdiklerini söyledi.

Yahya Bostan’ın açıklaması şöyle:

"TRT ile ilgili komplo teorisi üretmeden önce yapılacak şey basit bir gazetecilikti. Cevap bir telefon kadar uzaktaydı. Haber, A. Şık’ın iddia ettiği gibi TRT Haber’e “sızdırılmamıştır”. İçişleri Bakanlığı tarafından basın kuruluşlarına açıklanmıştır.

İçişleri Bakanlığı basın birimi, söz konusu açıklamayı tüm basın kuruluşlarında çalışan muhabirleri bilgilendirmek için kurduğu Whatsapp grubundan saat 21.44’te paylaşmıştır. (İlişikte mesaj ve saat görünmektedir.)

Bunun üzerine diğer haber kanalları gibi TRT Haber de bu önemli gelişmeyi izleyicilerine son dakika ile duyurmuştur. Basitçe söylersek: İçişleri Bakanlığı muhabirlere açıklama göndermiş, sonra TRT Haber bu açıklamayı son dakika ile vermiştir.

Bu basit gerçeğin çarpıtılarak TRT ile ilgili büyük komploların üretilmesi vahimdir."

TIKLAYIN - Ahmet Şık: Pelikan’ın WhatsApp grubunda 10 Nisan gecesi linç ettirilecek kişi olarak belirlenen Soylu için planlar yapılıyordu