Magazin

“Trans bir kadın sayesinde ünlü olan” Sevda Demirel'den homofobik açıklama: Sapkınlığı alkışlamıyorum

Sevda Demirel, eşcinsel evlilikle ilgili açıklamalarına “Homofobik değilim” diyerek başladı

Sevda Demirel, 2014 yılında zor durumdaki ve yaşlı trans kadınlar için açılan Trans Misafirhanesi'ni ziyaret etmişti

15 Kasım 2019 11:18

Şöhret olmasını trans bir kadına borçlu olduğunu söyleyen eski model Sevda Demirel’den homofobik açıklamalar geldi.

Sevda Demirel, ağabeyinin oğlunun 2016 yılında eşcinsel evlilik yapmasıyla ilgili konuştu. Snob Magazin’e konuşan Demirel, homofobik olmadığını iddia ederek şunları söyledi:

“İki bıyıklı adamın evlenmesi beni derinden yaraladı. ABD'de yaşayan tek yeğenim Brandol Demirel'in düğün fotoğrafları bana gelince büyük bir şok yaşadım. Gelin göreceğimi düşünüyordum ama fotoğraflarda gelin yoktu. Geçtiğimiz yaz yeğenimin bu evliliğini öğrendikten sonra dil altı ilaçları ve antidepresan kullandım.

Bu benim hayatımda yaşadığım ikinci büyük travma oldu. Babam torununun bu evliliğini görse çok üzülürdü. Maalesef ahlaki değerler bozuluyor. Sapkınlığı alkışlamıyorum. Modernlik bu değil!”

Demirel’i trans kadın ünlü yaptı

Eşcinsel evliliğinin sapkınlık olduğunu öne süren Demirel’in bu sözleri geçmişte verdiği söyleşileri akıllara getirdi.

Demirel, 2014 yılında T24’e verdiği söyleşide kendisinin her zaman trans bir kadın olarak anıldığını söylerken, “İnsanların benim hakkımda bu şekilde düşünmeleri benim umurumda bile olmadı hiçbir zaman. Çünkü bunlar benim için ayıp kıstasları değildi” ifadelerini kullanmıştı.

Bu söyleşide İstanbul’a ilk geldiği zaman yalnız olduğunu, kalacak yeri olmadığını söyleyen Demirel, Aydan isimli trans bir kadın ile tanıştığını ve bunun hayatının dönüm noktası olduğunu şu sözlerle ifade etmişti:

"Onunla tanışmak hayatımın dönüm noktası olmuştu. Beni kötülüklerden korudu, bana kol kanat gerdi, kötü ortamlara itmedi beni ve hep olumlu yönde katkısı oldu. Ünlü fotoğrafçı Erol Atar’la tanıştırdı ve Aydan sayesinde modellik kariyerime adım atmış oldum. Ben bir trans kadın sayesinde şöhret oldum."