Ekonomi

Trafik cezaları Osmancık Belediyesi'nin gelir kapısı oldu; 3 ayda 17 milyon TL gelir

'Osmancık Radar Mağdurları' isminde sosyal medya hesabı bile var

17 Temmuz 2019 11:37

Çorum

Çorum'un Osmancık İlçesinde Karadeniz’i Marmara’ya bağlayan yol üzerinde kurulan EDS sayesinde belediye kurallara uymayanlardan para kazanmaya başladı.

AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyon Üyesi olan Oğuzhan Kaya, İçişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda EDS Projesi kapsamında Osmancık Belediyesi’nin alacağı olan ve ödenmeyen EDS gelirlerinden Nisan 2019 ayında 4.429.000 TL, Mayıs ayında 8.002.000 TL ve Temmuz ayında 5.094.000 TL ödenek olmak üzere Nisan 2019’dan bu yana toplam 17.535.000 TL (On yedi milyon beş yüz otuz beş bin Türk Lirası) aktarıldığını açıkladı.

Vatandaşlarn 'Osmancık Radar Mağdurları' ismini verdikleri bir Facebook hesabı kuruldu

Şirket 8 milyon TL aldı

Osmancık Belediye Başkanvekili Fatih Ergün ise "EDS’nin üç ayağı var. Bir ayağı devlet, bir ayağı belediye, bir ayağı da belediyenin ihaleyi verdiği firmadır. Sayın vekil belediyenin alacaklarını değil firmanın talebi üzerine o firmanın alacaklarını tahsil etmiştir. Bu firmanın alacaklarını alabilmesi için paranın belediyeye gelmesi gerekiyordu. 8 milyon TL’yi de şirket kendi hesabına almıştır" dedi.