Gündem

Toplantının ardından Cumhuriyetçi Senatör Graham: Bu toplantının amacı Türk arkadaşlarımız ile bir Amerikan yurttaşlık dersi yapmaktı

14 Kasım 2019 09:26

ABD’nin dış politika meseleleriyle ilgilenen Cumhuriyetçi Senatörlerden oluşan bir grup dün ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Beyaz Saray’da toplantıya katıldı. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda gerçekleştirdiği harekât sonrası ciddi tepkiler veren ve Türkiye'ye yönelik yaptırım teklifi sunan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham toplantının ardından "Bu toplantının amacı Türk arkadaşlarımız ile bir Amerikan yurttaşlık dersi yapmaktı" dedi. 

CNN'de yer alan habere göre, Trump'ın çok istediği belirtilen toplantının nasıl geçeceği önceden tahmin edilmiyordu. Toplantıya Cumhuriyetçi Senatörlerden Lindsey Graham, Jim Risch, Ted Cruz, Joni Ernst ve Rick Scott katıldı. Toplantıda bulunan muhabirler tüm senatörlerin Erdoğan’a S-400 alımı ve Suriye konularında endişelerini aktardıklarını söyledi.

Toplantının ardından konuşan Graham, “Bu toplantının amacı Türk arkadaşlarımız ile bir Amerikan yurttaşlık dersi yapmaktı. Ve eğer yapabilirsek bu olumlu sonuçlanacaktır” dedi.

Senato’nun Dış İlişkiler Komitesi’ni yürüten Risch ise Türkiye’nin NATO üyeliğini sorgularken Texas Senatörü Cruz “Türkiye’nin Kürtlere yönelik bir operasyonda olmasını istemiyoruz” dedi.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nın ardından Kongre'nin en ağır tepkileri Graham başta olmak üzere Trump'ı destekleyen senatörlerden gelmişti.