Kültür-Sanat

Tom Cruise kariyerinin en yüksek gişe hasılatına ulaştı

Tom Gun: Maverick, 2022'nin en çok izlenen filmi başarısını da gösterdi

18 Haziran 2022 11:32

Başrolünde Tom Cruise’un oynadığı Top Gun: Maverick filmi, 800 milyon dolar hasılat ile oyuncunun kariyerindeki en yüksek gişe başarısı oldu.

Oyuncunun Görevimiz Tehlike:Yansımalar (Mission Impossible: Fallout) filminin gişede ulaştığı 791 milyon dolar rekorunu geçen Top Gun: Maverick, Cruise’un gişedeki en büyük başarısı oldu.

2022'nin en çok izlenen filmi

Tom Gun: Maverick, ulaştığı 800 milyon dolarlık hasılat ile 2022’nin en çok izlenen filmi rekorunu da kırdı. Film, 398 milyon dolar kazanan 'Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında'yı geride bıraktı.

Top Gun: Maverick filminin bu rekoru elinde tutması için bu yıl vizyona girecek Thor: Love and Thunder, Black Panther: Wakanda Forever ve Avatar 2 gibi filmlerin hasılat rakamlarının önünde kalması gerekiyor. Sinema yazarlarına göre Top Gun: Maverick'in bu filmler karşısındaki hasılatının geride kalması kaçınılmaz.

27 Mayıs’ta vizyona giren Top Gun: Maverick filmi, Tom Cruise’un Pete ‘Maverick’ Mitchell karakterinde acemi pilotları zorlu bir göreve hazırlamasını konu alıyor.