Gündem

THY UÇAKLARI BUZLANMAYA KARŞI ÖZEL SIVI İLE YIKANIYOR

  Haber-Kamera: İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)  İstanbul'da beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) bazı iç ve dış hat seferlerini iptal ederken, uçaklardaki buzlanmaya karşı "De-Anti Icing" işlemiyle buz çözücü öz

07 Ocak 2019 14:39

 

Haber-Kamera: İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) 
İstanbul\'da beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) bazı iç ve dış hat seferlerini iptal ederken, uçaklardaki buzlanmaya karşı \"De-Anti Icing\" işlemiyle buz çözücü özel sıvılarla yıkanıyor.
Gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkilemedi. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte, uçuş güvenliğinin aksamaması için, Atatürk Havalimanı\'nda uçaklara \'De- Anti Icing\' denilen buzlanmaya karşı özel bir sıvı püskürtülüyor. Uçuşa hazırlanan uçakların gövdelerinin yanı sıra özellikle kuyruk ve kanatları buzlanmaya karşı \'De- Anti Icing\' adı verilen alkol ve glikoz karışımı bir sıvı ile yıkanıyor. Edinilen bilgiye göre 3 geniş 12 dar gövdeli olmak üzere toplam 15 uçağa De- Anti Icing işlemi uygulandı. 

Görüntü dökümü:
----------------------
-THY uçaklarına uygulanan De-Icıng işlemi
-Detay görüntüler 
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir