Gündem

THK Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Duman: 4 yılda ne değişti de THK uçaklarına geri döndüler?

26 Mayıs 2022 15:17

THK Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Duman, "4 yıldır verdiğimiz mücadele ve yaptığımız baskılar sonuç vermiştir. Orman Bakanlığı nihayet başa döndü. Tüm Avrupa’nın halen kullandığı CL 215 THK yangın söndürme uçaklarına görev vermek zorunda kaldılar. İşlerine son verilen yetişmiş ve yetenekli yangın söndürme pilotlarımıza da görev vermek zorunda kaldılar. Peki 4 yılda ne değişti de THK uçaklarına geri döndüler?" açıklamasını yaptı. 

Duman, "Son 4 sene, uzun yıllar olduğu gibi orman yangınlarının milli servetimiz olan THK  envanterindeki nitelikli uçaklarla söndürülmesi gerektiği hususunda destansı bir mücadele yaptık. Bunun için Ahmet Bertan Nogaylaroğlu’nu basiretsiz bulup olağanüstü genel kurul istedik. Mahkeme marifetiyle reddettiler... Eski Bakan Bekir Pakdemirli, bir bakandan beklenmeyecek şekilde uçak meselesini kişiselleştirmişti. Bakan değişince  sorun da çözülmüş oldu. Aklın yolu bir. Lakin arkamızdaki hassas ve güçlü kamuoyu desteğiyle gece gündüz bu olayın üstüne gitmeseydik, şu an yangınları söndürmek için hazır. THK uçakları sanayide hurda demirlere dönüştürülmüştü. Gururlu ve mutluyuz. Gerçeği Orman Bakanlığı da gördü. Yarından tezi yok THK’nın seçimli genel kurulunu yapması ve ülkenin kılcal damarları olan ormanların korunmasını şansa bırakılmaması elzemdir." ifadesini kullandı. 

Duman şunları kaydetti:

"4 yıldır verdiğimiz mücadele ve yaptığımız baskılar sonuç vermiştir Orman Bakanlığı nihayet başa döndü Tüm Avrupa’nın halen kullandığı CL 215 THK yangın söndürme uçaklarına görev vermek zorunda kaldılar. İşlerine son verilen yetişmiş ve yetenekli yangın söndürme pilotlarımıza da görev vermek zorunda kaldılar. Peki 4 yılda ne değişti de THK uçaklarına geri döndüler? Bakımları yapıldığı an 9 adet amfibi uçağımız da görev alabilir. Umarım THK uçaklarını başka şirket adı altında değil, THK direk muhatap alınmalı ve bu görevi de işi de THK’ya vermelidirler. Özel şirketlerin üzerinden ihale verilip, THK da kullandırılmamalıdır."