Medya

TGC: Yurttaşların haber alma hakkı engellenmemelidir

"Gözaltına alınan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz"

09 Haziran 2022 09:42

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Diyarbakır’da gazetecilere yönelik operasyonlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Siyasette seçim söylemlerinin yaklaştığı bir dönemde Kürt kökenli gazetecilere yönelik operasyonları, halkın haber alma hakkına yeni bir saldırı olarak görüyoruz. Sabaha karşı evleri ve dernekleri basılan 21 gazeteci gözaltına alınmıştır. Avukatların müvekkilleriyle görüşmelerine olanak tanınmamıştır. Ülkede iktidarın uzun  süredir gözlenen baskılarına, tek tip gazeteci, tek tip haber  yaratma çabalarına bu operasyon yeni bir örnektir." denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Her gün biraz daha sertleşen tehdit ve şiddetini artıran iktidarın gazeteciliğin suç olmadığını artık anlaması gerektiğini düşünüyoruz. Haberin serbest dolaşmadığı, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden söz etmek mümkün değildir.

Seçim öncesi bu tarz girişimlerle yurttaşların haber alma hakkı engellenmemelidir. Gözaltına alınan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Bölgede gerilimin ortadan kaldırılarak, barışın, kardeşliğin egemen olduğu yönetimsel bir anlayışa acil olarak ihtiyaç vardır.”

TIKLAYIN | Diyarbakır'da çok sayıda gazeteci gözaltına alındı