Gündem

Temelli: İktidara karşı mücadeleyi ortaklaştırmalıyız

"Türkiye bugün 15-16 Haziran'ın çok daha gerisine düşmüş durumda"

16 Haziran 2019 19:03

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarıyla bir araya geldi. Temelli, "Bu iktidar faşist blokla ayaktadır. Faşist bloğu yıkmanın yolu da iktidara karşı her zeminde mücadeleyi ortaklaştırmaktan geçiyor. Mücadelemizin baş köşesi hukuk ve insan hakları mücadelesidir" dedi.

HDP Eş Başkanı Temelli, Fatih'te bulunan Samatya Kültür Derneği'nde Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya, HDP'nin İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Rüştü Tiryaki'nin yanı sıra çok sayıda avukat katıldı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, HDP Eş Genel Başkanı Temelli, çok zor bir süreçten geçildiğini söyleyerek, "Bu OHAL anlayışının ne kadar hakim olduğuna dair bir fotoğrafa daha bakmak isterseniz, bugün Türkiye cezaevlerinde 500'den fazla avukatın tutuklu olduğunu biliyoruz. Birçok avukat arkadaşımız görevini yerine getirirken, adaletin peşinden koşarken hep bu baskıyı iktidar tarafından üzerinde hissediyor. Bunların baskılarına karşı çok iyi bir iş çıkardığınızı biliyorum. Bu yüzden de hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

"Türkiye 15-16 Haziran'ın gerisine düştü"

"Sizlerin emeğiyle hem 24 Haziran'da hem de 31 Mart seçimlerinde iyi bir iş çıkardık" diyen Temelli şöyle devam etti:

"Bu yolsuzluğun ve adaletsizliğin bir nebze önünü kesebildik. Bütünüyle ortadan kaldırmak mümkün değil. Mesela Şırnak'ta ne yaparsanız yapın, siz orayı garnizona çevirmişseniz orada seçim kazanma şansınız olmuyor. Bu hukuksuzluğun üzerine gitmeyi önemsiyoruz. Bu da sizlerin sayesinde oluyor. Bu iktidar faşist blokla ayaktadır. Faşist bloğu yıkmanın yolu da iktidara karşı her zeminde mücadeleyi ortaklaştırmaktan geçiyor. Mücadelemizin baş köşesi hukuk ve insan hakları mücadelesidir. Bugün 15-16 Haziran'ın 49'uncu yıldönümü. Tam yarım asır önce Türkiye'de emek mücadelesi en temel haklar için yapılırken, bu temel haklar içerisinde Türkiye'de demokrasi mücadelesi gerçekleşirken, yarım asır sonra yani bugün Türkiye'deki emek yapısına baktığımızda işçi kıyımı, emek sömürüsü devam ediyor. Hem de çok arsızca devam ediyor. Tüm dünyada belki de en fazla emek sömürüsünün yapıldığı, en fazla adaletsizliğin yaşandığı, hukukun tıkandığı bir süreç şuan Türkiye'de yaşanıyor. Türkiye bugün 15-16 Haziran'ın çok daha gerisine düşmüş durumda. Ama biz de kararlıyız. İktidarın bu saldırısına karşı biz emekçiler, kadınlar, gençler olarak omuz omuza bu düzene karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."