Spor

Teknik direktörlük kariyerinde 35 yılı deviren Yılmaz Vural, 30 farklı takım çalıştırdı

30 Mart 2021 11:30

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la anlaşan Yılmaz Vural, 6 sezon sonra Süper Lig'e döndü.

Teknik direktörlük kariyerinde 35 yılı deviren Yılmaz Vural, 6 yıl sonra Süper Lig'e döndü. Tecrübeli teknik adam BB Erzurumspor'la anlaşmaya vardı. 68 yaşındaki çalıştırıcı ligde en son 2015-16 sezonunda Gençlerbirliği'ni çalıştırmış ve Ankara ekibiyle 1 maça çıkmıştı. Gençlerbirliği deneyiminden sonra TFF 1. Lig'e giden Vural sırasıyla Adana Demirspor, Göztepe, Giresunspor, Eskişehirspor, Adana Demirspor ve Akhisarspor'u çalıştırdı.

Yılmaz Vural, BB Erzurumspor'la birlikte kariyerinde 30 farklı takımı çalıştırdı. 2009-10 sezonunda Süper Lig temsilcilerinden Kasımpaşa'yı çalıştıran Vural, kariyerinin en uzun süren teknik adamlık deneyimini yaşadı. Tecrübeli çalıştırıcı, Mavi-Beyazlı takımla 54 maça çıktı.

68 yaşındaki teknik adamın en kısa dönemleri 1988-89'da Antalyaspor, 1998-99'da Konyaspor ve 2015-16'da Gençlerbirliği takımlarında oldu. Vural bu takımlarda 1 maçlık görev aldı.

Yılmaz Vural'ın çalıştırdığı takımlar

Antalyaspor*, Adanaspor*, Adana Demirspor*, Akhisarspor, Ankaragücü, Bursaspor*, BB Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Diyarbakırspor, Denizlispor, Dardanelspor, Eskişehirspor*, Elazığspor, Giresunspor, Gençlerbirliği*, Gaziantepspor, Göztepe, Konyaspor, Kasımpaşa, Kocaelispor, Karşıyaka, Karabükspor, Mersin İdmanyurdu, Manisaspor, Malatyaspor, Osmanlıspor, Samsunspor, Sakaryaspor, Sarıyer, Trabzonspor

*Yılmaz Vural bazı takımları birden fazla kez çalıştırdı.