Gündem

TBMM Başkanı Şentop'tan Biden'a: Bu millet onların 'our boys' dediklerine 15 Temmuz'da gereken cevabı vermiştir

16 Ağustos 2020 00:08

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ABD'de 3 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Joe Biden'ın 7 ay önce Türkiye ile ilgili söylemiş olduğu sözlere tepki gösterirken, "Biden'lar 'our boys' dedikleriyle hiç seçim kazanamamıştır; sadece darbe yaptırmıştır. Bu millet onların 'our boys' dediklerine de en son 15 Temmuz'da gereken cevabı vermiştir" dedi.

Biden, söz konusu söyleşide, "Erdoğan bir otokrattır, yapmamız gerektiğini düşündüğüm şey, ona karşı çok farklı bir yaklaşım benimsemek ve muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça ortaya koymak" ifadesini kullandı. Muhalefete desteğini açıkça belirten Biden, "Erdoğan'ı mağlup edin. Darbeyle değil, seçim süreciyle" dedi.

TIKLAYIN - ABD Başkan adayı Biden'ın ocak ayındaki Türkiye açıklaması yedi ay sonra gündem oldu: Erdoğan'ı darbeyle değil seçimle mağlup edin!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından şu sözlere yer verdi:

"Biden'lar "our boys" dedikleriyle hiç seçim kazanamamıştır; sadece darbe yaptırmıştır. Bu millet onların "our boys" dediklerine de en son 15 Temmuz'da gereken cevabı vermiştir, icab-ı halinde tekrar hak ettikleri cevabı verir.

"Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi 4 yıldır tartışılırken Biden, Türkiye seçimlerine müdahale niyetinde olduğunu açıklamış. Himmete muhtaç dede... Önce kendi ülkenizde şaibesiz ve dış etkiye açık olmayan bir seçim yapabilseniz keşke... Türkiye düşmanlığı daima kaybettirir."